Betaalbaarheidscheck beschikbaar voor jouw klant

Betaalbaarheidscheck aflossingsvrij tool
Geplaatst op 18-01-2023

De betaalbaarheid van de hypotheek, nu en in de toekomst, kan voor veel van onze gezamenlijke klanten een zorg zijn. Samen met jou als adviseur willen wij hen hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Een goed inzicht in zijn of haar persoonlijke financiële situatie kan de klant hierbij helpen. Daarom hebben wij op MijnHypotheekOnline, het online portaal voor de klant, een tool beschikbaar gesteld.

Wat kan jouw klant met de betaalbaarheidscheck?

Deze betaalbaarheidscheck is zo ingericht dat de klant een helder beeld krijgt van zijn/haar financiële situatie. Er is onderscheid gemaakt in klanten met een aflossingsvrij leningdeel (aflossingsvrij analyse) en zonder een aflossingsvrij leningdeel (hypotheekcheck).

Met deze tool kunnen jouw klanten heel eenvoudig:

  • hun huidige financiële situatie van de lening bekijken;
  • simpele berekeningen uitvoeren met betrekking tot de betaalbaarheid van de hypotheek op langere termijn, bijvoorbeeld bij pensioen;
  • en eventuele vervolgacties ondernemen, zoals eenmalig extra aflossen of het verhogen van de maandelijkse aflossing.

De vier stappen die de klant kan doorlopen.

Alle bestaande Venn-klanten zijn inmiddels geïnformeerd over deze mogelijkheid. Uiteraard verwijzen wij de klant bij vragen door naar jou als adviseur. Het kan dus zijn dat de klant zich met vragen bij jou meldt.

Ben jij al bekend met E-adviseur?

Ben je er al mee bekend dat je de actuele hypotheekgegevens van jouw klant kunt inzien in E-adviseur? Hiervoor heb je toestemming nodig van jouw klant. Deze vraag je eenvoudig op via E-adviseur. Wil je meer weten?

Heb je nog geen inlog voor E-adviseur? Vraag deze dan hier aan.