Venn Hypotheken introduceert Gemakkelijk Groen®

Geplaatst op 06-09-2022

Iedereen wil graag zijn steentje bijdragen aan het vergroenen van onze wereld. En ook heel actueel; klanten zijn op zoek naar mogelijkheden om hun energielasten te verlagen. We zijn het er allemaal over eens: het hypotheekgesprek is hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. Toch blijkt in de praktijk dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Venn Hypotheken introduceert daarom een interessante duurzaamheidspropositie: Gemakkelijk Groen®

Gemakkelijk Groen®! Zó geregeld.

“Onze belangrijkste doelstelling is dat Gemakkelijk Groen® begrijpelijk en gemakkelijk moet zijn. We willen de adviseur en de klant graag helpen én ontzorgen. De klant kan met een budget van maximaal 9.000 euro eenvoudig een aantal ‘quick wins’ realiseren, waardoor hij direct voordeel in zijn energielasten ervaart. Wat we terugkregen uit de markt is dat klanten vaak nog niet weten wat ze willen verduurzamen, waar ze moeten beginnen, en wat de kosten zijn. Een adviseur kan in zo’n situatie richting geven, maar voelt zich vaak niet comfortabel in de rol van duurzaamheidsspecialist. Het enige wat de adviseur bij ons hoeft te doen is het Gemakkelijk Groen® leningdeel toe te voegen aan de totale financiering, tegen een aantrekkelijke rente met goede voorwaarden.” vertelt Pascale Prins, Manager Distributie bij Venn Hypotheken.

Klant en adviseur hoeven zich niet te verdiepen in de verschillende soorten energiebesparende maatregelen en exacte kosten en kunnen zich focussen op het regelen van de financiering. Wij zorgen voor de rest! Een energiespecialist bekijkt samen met de klant wat het beste is voor zijn situatie. Een ander voordeel is dat een Gemakkelijk Groen® leningdeel niet meetelt in de tariefklasse bepaling. Hiermee wordt voorkomen dat klanten, door extra geld te lenen voor verduurzaming, over de gehele hypotheek meer rente moeten betalen.

Van advies tot installatie

Via de website van Venn Hypotheken kunnen klanten met een Gemakkelijk Groen® leningdeel direct zelf een afspraak maken voor verduurzamingsadvies aan huis. Venn werkt hiervoor samen met De Energiebespaarders, dé specialist op het gebied van verduurzamen van woningen. Na het adviesgesprek ontvangt de klant een uitgebreid rapport waarmee hij direct inzicht krijgt in de beste maatregelen, kosten en verwachte terugverdientijd.

Gaat hij akkoord met het voorstel, dan nemen erkende installateurs van De Energiebespaarders alles volledig uit handen. Als alle energiebesparende maatregen zijn uitgevoerd, wordt er direct contact met de klant opgenomen om een nieuw energielabel vast te leggen. Zó geregeld.

Maatschappelijk betrokken

Venn Hypotheken is een hypotheekverstrekker met een groen en maatschappelijk hart. Wij zijn #betrokken bij de mensen en de wereld om ons heen. We leveren graag een actieve bijdrage op meerdere maatschappelijke terreinen. Dit doen we door onder andere Stichting Sheltersuit (gekend om hun intrinsieke inzet voor daklozen) te ondersteunen door geld, tijd en middelen te doneren. Maar ook hebben we een speciale seniorenpropositie en zelfstandigenpropositie. Nu ook een mooie duurzaamheidspropositie waar we trots op zijn! De toekomst is groen; samen met ons netwerk zorgen wij ervoor dat een hypotheekadvies daarbij aansluit! 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Gemakkelijk Groen®? Pascale praat je heel graag bij! Gewoon, persoonlijk contact en korte lijnen. Daar houden we van! Neem gerust contact op: 0611928625 pascale.prins@vennhypotheken.nl