Geplaatst op 26-06-2019

Zo krijgt je interieur de bohemian-stijl

Vind je het fijn als je interieur net even anders is dan dat van anderen? Verzamel je het liefst planten; natuurlijke, vintage en exotische spullen om je heen? Het zijn kenmerken van de bohemian-woonstijl. 

Bohemian interieur

Een beetje Ibiza-gevoel, een beetje hipster, een beetje bewust van milieu en stijl… de Bohemian-stijl. Het lijkt een bonte verzameling, maar toch zit er wel degelijk logica in. Binnen de boho-stijl zijn namelijk diverse stromingen. Er zijn verschillen tussen het veelvuldig gebruik van planten, voornamelijk aardse tinten, veel glimmende en gouden objecten of een veelvoud aan vintage. Denk aan rotan, een Perzisch tapijt, vale en/of felle kleuren en veel natuur!

bohemian woonstijl blog venn hypotheken

Bron: Fonq

Op ons Instagram-profiel vind je veel inspiratie voor deze woonstijl!

Natuurlijke kleuren en materialen

De natuurlijke materialen zie je terug in decoraties van bijvoorbeeld: touw, rotan, kleden, manden, webbing, steen en nog veel meer. Grotere meubels, die de Bohemian-stijl onderstrepen, zijn  o.a. rieten (hang)stoelen, vintage meubels, velours banken of stoelen. Met neutrale kleuren krijg je een rustige sfeer. Vooral ‘gekke’ items maken de stijl compleet. Denk aan een doorleefde surfplank, een wandkleed of een oude gitaar aan de muur.

Boho interieur bohemian stijl woonstijl venn hypotheken

Bronnen: vtwonen (links) bohemianlifestyles (rechts)

Bohemian-kleuren en planten

Je kunt zoveel, of zo weinig, kleuren gebruiken als je wilt. Creëer een rustgevend sfeertje of juist een bombastisch geheel. In de afbeeldingen hierboven zie je vooral de rustgevende variant. Hieronder zie je de kleurrijke, uitgesproken variant. Naast kleurgebruik, meubels en materialen zijn planten van groot belang in de boho-stijl. Hangplanten, tropische planten, vetplanten en cactussen. Genoeg keuze en alles mag!

boho bohemian venn kleur venn hypotheken interieur

Bronnen: decomagz (links) vtwonen (rechts)

Wil je meer weten over woonplanten? Ontdek de woonplanten van de maand in 2019!

Wil je heel graag een Bohemian-woonstijl toepassen, maar lukt dat niet in je huidige woning? Heb je weleens aan verhuizen gedacht? Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn voor het kopen van een (andere) woning? Kijk dan eens hier.

Deel via: