Geplaatst op 09-10-2018

Decoreer je huis in bohemian stijl

Ben jij iemand die alles een beetje anders wil? Spreken vrolijke kleuren, printjes, vintage en glimmende spullen jou helemaal aan? Dan ben je bij een bohemian woonstijl aan het juiste adres!

Woonkamer met blauwe bank en een groene kast, kussentjes en printen
Bron: jungalow

1.Vrolijke kleuren

Eén van de kenmerken van een bohemian woonstijl is het gebruik van kleuren. Je kunt zoveel kleuren gebruiken als je wilt. Een subtiele manier om je woonkamer kleurrijk te maken is het gebruik van kleurrijke accessoires zoals kunst, kussentjes op de bank en kleden. De muren en meubels kun je dan rustig houden met grijs of wit. Niks te gek? Schilder dan je muren met een mooie kleur of plaats bijvoorbeeld een groene kast of bank.

Bohemian woonkamer met kleed tegen muur, printen en kleuren
Bron: about-ruth

2. Mix met printjes

Naast het gebruik van veel kleur zijn printen belangrijk in een bohemian woonstijl. Je kunt één print uitkiezen maar het gebruik van verschillende printen zorgt voor een spannend interieur. Ook met het gebruik van printen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je het rustig houden gebruik dan één basis maar het is natuurlijk super tof om helemaal uit te pakken en verschillende prints te gebruiken. Dit geeft ongetwijfeld een spraakmakend interieur!

Woonkamer met lichte kleuren in bohemian stijl en stoffen
Bron: turbulence-deco

3. Gebruik stof

Wat de bohemian typeert is het gebruik van veel (verschillende) stoffen. Kussentjes, dekentjes, kleden op de vloer of aan de muur; het zorgt allemaal voor een bohemian gevoel. Leg bijvoorbeeld twee verschillende kleden op de vloer.

Bohemian woonkamer met veel groene planten en soorten
Bron: home-deco

4. Groene planten

Naast zachte stoffen wordt een bohemian gecreëerd door groene planten. Plaats verschillende kamerplanten bij elkaar in één groep of hang potjes met touwtjes aan het plafond. Creëer een mini jungle gevoel door een kleine mix van verschillende planten, zoals vetplanten en cactussen. Dit zorgt voor een levendige sfeer in jouw woonkamer!

Woonkamer met meubels in bohemian stijl
Bron: isiltoksoz

5. Oud en nieuw

Maak een combinatie van moderne en vintage meubelen. Struin hiervoor bijvoorbeeld marktplaats af voor oude kastjes. Niet helemaal jouw kleur? Style ‘m dan geheel naar eigen wens, zo heb je ook nog eens een origineel exemplaar in jouw woonkamer staan. Bekijk ook eens ons moderne en retro bord op Pinterest voor meer inspiratie.

Mix van nieuwe en oude bohemian meubel effect
Bron: crowdecor

6. Natuurlijke materialen

Een bohemian interieur bestaat naast kleuren, stoffen en planten ook uit natuurlijke producten. Wat past daar nou beter bij dan houten items? Deze natuurlijke uitstraling zorgt voor een warm sfeer en versterkt de bohemian uitstaling. Je kunt hout terug laten komen in je accessoires maar ga gerust voor een grote houten kast of tafel. Daarnaast kun je verschillende soorten hout inzetten. Wat nog extra fijn is, je kunt hout perfect combineren met alle kleuren en printen. Daarnaast is het helemaal niet erg als het hout er wat verouderd of doorleefd uitziet, dat draagt bij aan het karakter van jouw interieur.

WOonkamer bohemian stijl plekje in het raamkozijn
Bron: onbekend

7. Maak een bijzondere zithoek

Probeer een unieke plek te creëren in jouw interieur. Heb je een groot raam met een vensterbank? Het is eigenlijk heel simpel. Maak hier een knus plaatsje van door kleurrijke kussens toe te voegen en leg een aantal kleurrijke kleden over elkaar heen. Gegarandeerd een vrolijk, kleurrijk en gezellig plekje!

_____________________________________________________

Kortom, de bohemian stijl is een uitgesproken kleurrijke stijl. Wil je eens wat anders dan iedereen, heb je een uitgesproken smaak en durf je gebruik te maken van kleuren en printjes? Probeer de bohemian woonstijl uit! Meer inspiratie? Bezoek ons bohemian Pinterest bord!

Deel via: