Het hypotheek kennisplein 

Als het om hypotheken gaat, denk je al snel aan moeilijke begrippen en lastige processen. Het is ook niet een gemakkelijk onderwerp, maar wij helpen je graag antwoorden te vinden op veelgestelde vragen over je (toekomstige) hypotheek en alles rondom wonen. Hier vind je informatie in gewone-mensen-taal en praktische tips, zodat ook jij hierna voldoende kennis hebt over hypotheken. Ook kun je jezelf met deze artikelen eenvoudig voorbereiden op je bezoek aan een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wel zo fijn!

Selecteer hieronder een onderwerp voor meer informatie:

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

1. Woning verduurzamenJe woonruimte isoleren, de ramen voorzien van HR++ glas of zonnepanelen op het dak plaatsen. Het zijn voorbeelden van hoe je je woning kunt verduurzamen. Naast meer wooncomfort en lagere energiekosten levert het je vaak ook een beter energielabel op. En dat kan zomaar eens het verschil maken als je je huis later […]

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

De hypotheek in 2019

Elk jaar presenteert het kabinet op Prinsjesdag de financiële plannen voor het nieuwe jaar. Wat betekent dit voor de hypotheek? Venn Hypotheken zet de wijzigingen voor 2019 op een rijtje.

Energiebespaarbudget voor het verduurzamen van je woning

Koop je een huis en wil je gebruik maken van energiebesparende voorzieningen (EBV)? Dan kom je in aanmerking voor een energiebespaarbudget (EBB). Hierbij stort je geldverstrekker geld op een bouwdepot zodat jij EBV kunt toepassen.

Bouwdepot bij bestaand huis: hoe werkt dat?

Wanneer je een woning koopt waar je nog het een en ander aan wilt klussen kan een bouwdepot interessant voor je zijn. Hiermee kun je (deels) een nieuwe keuken of badkamer financieren. Weten hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik per jaar extra aflossen?

Je kunt maximaal 15% per kalenderjaar aflossen. Hierbij wordt uitgegaan van de oorspronkelijke hoofdsom van jouw lening.

Wanneer vindt de incasso plaats?

De incasso van jouw maandtermijn vindt plaats op de voorlaatste werkdag van de maand. Wij vragen daarom ook ervoor te zorgen dat er voldoende geld op jouw rekening staat. Je betaalt het maandtermijn achteraf. Dat betekent bijvoorbeeld dat met een incasso per 30 maart, je het maandtermijn van maart betaalt.

Kan ik de rente verlagen als de waarde van mijn woning is gestegen?

Dat is mogelijk als je een taxatierapport (niet ouder dan 6 maanden vanaf moment van verzoek) laat opstellen. Is de waarde van je woning 80% of minder t.o.v. de hypotheek, dan kan je ook een WOZ beschikking opsturen om de verhoogde marktwaarde aan te tonen.

Het resterende hypotheekbedrag wordt dan gedeeld door de nieuwe marktwaarde van je woning. Je berekent zo de lening/waarde verhouding. Dit percentage bepaalt in welke tariefklasse je hypotheek valt.

Op het moment dat het rentetarief wordt vastgelegd, maken wij een foto van het voor jou geldende renteblad. Alle tariefklassen en daarbij behorende rentetarieven vastgelegd in dit renteblad zijn van toepassing tijdens de door jou gekozen rentevastperiode.

Als blijkt dat je hypotheek in een lagere tariefklasse valt, dan zullen wij de rente wijzigen.

Moet ik kosten betalen voor het wijzigen van mijn hypotheek?

Ja, voor het wijzigen van je hypotheek wordt € 150,- in rekening gebracht.

Ik wil mijn woning verhuren, mag dit?

Het is niet toegestaan je woning te verhuren.

Indien er sprake is van verhuur onder de Leegstandswet is er een mogelijkheid om de woning te verhuren. Wij adviseren je dit te bespreken met je financieel adviseur.

Mag ik het restant op mijn bouwdepot gebruiken voor andere verbouwingen?

Nee, dat is niet mogelijk.

De geplande energiebesparende voorzieningen zijn goedkoper. Of je hebt deze slechts gedeeltelijk uitgevoerd. En er blijft nog een bedrag over op je bouwdepot. Dit bedrag kun je dan niet gebruiken voor andere verbouwingen en moet je extra aflossen op je hypotheek.

Kies je ervoor de energiebesparende maatregelen uiteindelijk toch niet door te voeren? Ook dan verwerken wij het bedrag op het bouwdepot als extra aflossing op je hypotheek.

Bereken je maximale hypotheek

Dat ene huis op de hoek staat te koop! Benieuwd of je jouw droomhuis kan kopen? Of wil je bekijken of je kunt profiteren van de lage hypotheekrente? Bereken dan eenvoudig je maximale hypotheek!

binnen 1 minuut

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.