Kenmerken van een Venn Hypotheek

Je wilt natuurlijk een hypotheek met een scherpe rente. Maar ook een hypotheek die goed bij je past. Nu én in de toekomst. Een Venn hypotheek onderscheidt zich op een aantal vlakken. Hieronder lees je er alles over.

Jouw inkomen

 • Ik heb een vast contract
 • Ik ben zzp-er of ondernemer
 • Ik heb een flex-, interim- of tijdelijk contract

Jouw woonsituatie

 • Ik koop mijn eerste woning
 • Ik ga verhuizen
 • Ik wil mijn bestaande hypotheek oversluiten

Jouw wensen

 • Ik wil energiebesparende maatregelen treffen
 • Ik wil (extra) aflossen
 • Ik wil online mijn hypotheek beheren
portemonnee icoon

Jouw inkomen

Venn Hypotheken gunt iedereen een eigen woning. Dus of je nou een vast of flexibel contract hebt, of zelfstandig ondernemer bent, je kunt bij ons aankloppen!

Voor zzp’ers en ondernemers is het vaak lastiger om een hypotheek te krijgen. Vaak betalen zzp’ers en ondernemers een hogere rente voor hun hypotheek en kunnen ze niet de volledige waarde van de woning lenen. Bij Venn Hypotheken is dat niet het geval: zzp’ers en ondernemers betalen dezelfde rente als mensen in loondienst. Ook kunnen zzp’ers en ondernemers tot 100% lenen!

Venn Hypotheken zijn mogelijk voor:

 • zzp’ers;
 • eigenaars van een éénmanszaak;
 • eigenaars van een Vennootschap Onder Firma (VOF);
 • eigenaars van een Besloten Vennootschap (BV), eventueel met één holding erboven.

Jouw inkomen berekenen wij op basis van het 'gewogen gemiddelde'. Dit betekent dat het laatste volledige boekjaar 3x meetelt, het jaar ervoor telt voor 2x mee en het boekjaar van 3 jaar geleden telt voor 1x mee.

Voorbeeld berekening gewogen gemiddelde:
Je vraagt op 1 juli 2017 een hypotheek aan bij Venn Hypotheken. Je inkomen wordt gebaseerd op de laatste drie volledige boekjaren. Dus 2016 (€ 60.000,-), 2015 (€ 50.000,-) en 2014 (€ 35.000,-).

Jouw toetsinkomen wordt als volgt berekend:
€ 60.000,- x 3 =  € 180.000,-
€ 50.000,- x 2 =  € 100.000,-
€ 35.000,- x 1 =  € 35.000,-
Totaal  € 315.000,-

Jouw toetsinkomen = € 52.500,- (€ 315.000,- / 6)

Hypotheken moeten meebewegen met de veranderende maatschappij, ongeacht de werksituatie en het type contract. Ook als je een uitzendkracht of flexwerker bent of als je een tijdelijk contract hebt, kun je bij Venn Hypotheken een hypotheek afsluiten.

 • Jouw hypotheekrente is precies hetzelfde als voor mensen in vaste loondienst.
 • Je kunt een hypotheek afsluiten tot 100% van de marktwaarde van de woning die je wilt kopen.
 • 100% van je toetsinkomen (gemiddelde laatste 3 jaar) wordt meegenomen om jouw maximale hypotheek te berekenen.
 • Heb je een intentieverklaring tot vaste loondienst opgemaakt door je werkgever? Dan wordt je huidige inkomen voor 100% meegenomen bij de inkomenstoetsing.
gezin onder dak icoon

Jouw woonsituatie

Venn Hypotheken biedt starters, doorstromers en oversluiters een passende hypotheek!

Als je voor het eerst een woning koopt, komt er veel op je af. Hoeveel kun je lenen? Hoe werkt het allemaal? Wat worden je maandlasten? Welke verzekeringen moet je afsluiten? Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je in deze spannende periode bijstaan met raad en daad. Samen met jou bespreekt hij alle belangrijke onderwerpen en kan hij je helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Wil je alvast een indicatie van wat je maximaal kunt lenen? Maak dan gebruik van onze bereken tool.

Je bent verliefd geworden op dat grote huis met extra slaapkamers of juist op die karakteristieke woning hartje centrum. Als je toe bent aan een nieuwe hypotheek helpen wij je graag! Of jouw nieuwe woning daadwerkelijk gefinancierd kan worden en op welke manier, kun je vragen aan je hypotheekadviseur. Hij kijkt samen met jou onder andere naar de gewenste maandlasten en samenstelling van je nieuwe hypotheek. Je kunt wellicht je oude hypotheekvorm meenemen? Ook kan een hypotheekadviseur je informeren over de mogelijkheden bij overwaarde of juist als je jouw huis verkoopt met verlies.

De huidige hypotheekrente is erg laag. Logisch dat je juist nu de mogelijkheden bekijkt of overstappen voor jou interessant is. Om een helder antwoord te krijgen op deze vraag kun je een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur. Hij bekijkt jouw situatie en wensen en baseert daarop het best passende advies. Is oversluiten voor jou interessant? Bekijk dan eens onze zeer scherpe rentetarieven.

boodschappenwagen met huis icoon

Jouw wensen

Om aan zoveel mogelijk wensen te voldoen, biedt Venn Hypotheken flexibele en verantwoorde hypotheken.

Kies je voor milieubesparende maatregelen? Dat is slim! Zo zorg je voor een beter milieu én lagere maandlasten. Venn Hypotheken ondersteunt dit graag. Je kunt bij ons energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of een warmtepomp daarom meefinancieren met je hypotheek. Direct bij het afsluiten van je hypotheek, of later, met een Gemakkelijk Groen® lening. Jouw adviseur kan je vertellen wat het beste bij jou past.

Als je investeert in energiebesparende voorzieningen, kun je maximaal € 9.000-, extra lenen. Bij een nul-op-de-meter woning mag dit zelfs € 25.000,- zijn. Voor beide varianten geldt dat je gezamenlijk toetsinkomen minimaal € 33.000,- is en je bij Venn Hypotheken niet meer kan lenen dan 100% van de waarde van je woning.

TIP: Ook de overheid en de gemeente helpt graag mee aan het verbeteren van ons milieu door het verstrekken van subsidies. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kun je kijken welke subsidies je kunt aanvragen.

Extra aflossen op je hypotheek kan interessant zijn. Bij Venn Hypotheken mag je 15% (van de oorspronkelijke hoofdsom) per kalenderjaar extra aflossen, zonder dat daar kosten voor in rekening worden gebracht. Aflossen kan eenvoudig met iDEAL op MijnHypotheekOnline.

Daarnaast kun je altijd boetevrij aflossen:

 • op de renteherzieningsdatum van je lening;
 • indien er bij overlijden een uitkering komt uit een levensverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering;
 • bij verkoop van je woning;
 • als voor verlenen van hoofdelijk ontslag een verplichte aflossing moet plaatsvinden;
 • op de einddatum van je lening.

Bij Venn Hypotheken kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week je hypotheek bekijken en wijzigen via MijnHypotheekOnline.

Je kunt bijvoorbeeld je leningdelen en rentes bekijken en zien hoeveel je al hebt afgelost. Of je kunt eenvoudig bouwdeclaraties indienen of een extra aflossing doen via iDEAL.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.