Rente

Bij Venn Hypotheken kunt u rekenen op een scherpe rente. Welke rente voor u van toepassing is, hangt af van de looptijd van uw hypotheeklening en de tariefklasse waarin de lening valt.

Let op! Naast de rente zijn er nog een aantal andere punten die u duizenden euro’s kunnen besparen en waar u op kunt letten bij het afsluiten van een hypotheek:.

Automatische rentedaling

Als u kiest voor een annuïteitaire of lineaire hypotheek lost u elke maand een stukje van de hypotheeklening af. Hierdoor wordt uw hypotheekschuld iedere maand kleiner, waardoor uw lening mogelijk in een lagere tariefklasse terecht komt. Venn Hypotheken verlaagt in dat geval uw hypotheekrente automatisch en u betaalt vanaf de volgende maand minder rente! Dat gaat vanzelf! U hoeft hier niets voor te doen.

Heeft u een hypotheek met NHG? Dan is deze automatische rentedaling niet van toepassing omdat er maar één tariefklasse is. Heeft u een lening die in de laagste tariefklasse valt, dan is verdere rentedaling ook niet meer mogelijk. U heeft al de laagste rente.

Ook extra aflossen wordt beloond
Ieder jaar kunt u tot 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Ook als u extra aflost komt uw lening mogelijk in een lagere tariefklasse terecht.

Let op! Slechts weinig hypotheekaanbieders bieden deze automatische renteaanpassing aan. Kijk goed naar dit kenmerk als u hypotheken vergelijkt met uw adviseur. Hiermee betaalt u beduidend minder rente over de volledige looptijd van uw hypotheek!

Laagste rente op de dag dat u de hypotheekakte tekent

Is de rente op de dag dat u de hypotheekakte tekent bij de notaris lager dan de rente in het kredietvoorstel? Dan ontvangt u bij Venn Hypotheken die laagste rente. Andersom gaat het natuurlijk ook op; als de rente op de dag van passeren hoger is, dan houdt u gewoon de rente zoals afgesproken in het kredietvoorstel.

Hoe werkt het?
Venn Hypotheken vergelijkt de rente die staat in het kredietvoorstel en de rente op het moment dat uw hypotheek passeert bij de notaris. U krijgt van ons de laagste van de twee tarieven. U ondertekent bij de notaris gewoon de akte met de hypotheekrente uit het kredietvoorstel. Nadat wij de hypotheekakte van de notaris ontvangen hebben, vergelijken wij de rente uit het kredietvoorstel en de rente op de dag dat uw hypotheek is gepasseerd. U ontvangt enkele dagen later een brief waarin wij bevestigen welke rente wij aanhouden. U ontvangt het laagste tarief!

Rente meeverhuizen

Een Venn Hypotheek is niet alleen scherp geprijsd, hij is ook nog eens flexibel. U kunt namelijk uw hypotheek meeverhuizen naar een nieuwe woning. Dit kan interessant zijn als de hypotheekrente lager is dan de rente op het moment dat u gaat verhuizen en de rentevastperiode nog niet is afgelopen. Lees hier alles over de verhuisregeling.

Één tarief voor alle hypotheekvormen

U betaalt bij Venn Hypotheken geen extra rente voor een aflossingsvrij leningdeel. Wij hanteren één scherp tarief voor al onze hypotheekvormen. Of u nu kiest voor een annuïtair, lineair of aflossingsvrij leningdeel.

Hypotheekrente archief

U vindt hier een archief van alle rentebladen.

Hypotheekrente archief

 

Rente per 13 april 2018

Rentevast NHG t/m 90% marktwaarde t/m 95% marktwaarde t/m 100% marktwaarde t/m 106% marktwaarde
1 jaar 1,62% 1,82% 1,93% 2,09%
2 jaar 1,67% 1,87% 1,98% 2,14%
3 jaar 1,67% 1,87% 1,98% 2,14%
5 jaar 1,67% 1,87% 1,98% 2,14%
6 jaar 1,73% 1,93% 2,04% 2,20%
7 jaar 1,88% 2,03% 2,12% 2,20%
10 jaar 1,78% 1,98% 2,12% 2,21% 2,29%
12 jaar 2,09% 2,59% 2,59% 2,68% 2,86%
15 jaar 2,62% 2,64% 2,73% 2,89%
20 jaar 2,72% 2,79% 2,82% 2,90%
30 jaar 2,97% 3,01% 3,06% 3,12%
Overbruggingskrediet NVT* 1,67%

 

*Een overbruggingskrediet in combinatie met een NHG-hypotheek is niet mogelijk.

Hypotheken met NHG zijn alleen verkrijgbaar via De Hypotheker en Hypotheek Visie.

Disclaimer: Venn Hypotheken vermeldt de tarieven om u zo goed mogelijk te informeren. Dit doen we zo zorgvuldig mogelijk. U kunt geen rechten ontlenen aan deze publicatie. Venn Hypotheken is niet aansprakelijk als de informatie niet juist is.

 

 

Krijg een indicatie van uw maximaal leenbedrag met onze bereken tool

Bereken leenbedrag

Neem de volgende stap: maak een afspraak bij een onafhankelijke adviseur bij u in de buurt

terug

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Vul uw volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul uw e-mail adres in. Dit veld is verplicht.

Vul uw telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Vul eventuele aanvullende informatie in. Dit veld is optioneel.

Uw e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.