Tariefklassen

De hypotheekrente is afhankelijk van de tariefklasse waarin de hypotheek valt. Bij elke tariefklasse hoort een andere rente. Hoe lager de tariefklasse, hoe lager de rente. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de rente niet afhankelijk van de tariefklasse, maar betaal je altijd de laagst mogelijke rente.

NHG: 1 tariefklasse

Heb je een lening met Nationale Hypotheek Garantie? Kijk dan in de kolom NHG en de door jou gewenste rentevastperiode voor het rentetarief. Er is 1 tariefklasse voor NHG.

Niet-NHG: verschillende tariefklassen

Venn Hypotheken heeft voor niet-NHG leningen zes tariefklassen. De verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de marktwaarde van je woning bepaalt in welke tariefklasse de lening valt. Hoe hoger je hypotheek is ten opzichte van de marktwaarde van je woning, hoe hoger de tariefklasse en hoe meer rente je betaalt. De waarde van je woning zoals vastgesteld in een taxatierapport, noemen wij de marktwaarde.

Voorbeeld:

U koopt een huis zonder NHG met een getaxeerde marktwaarde van € 200.000,-. U vraagt een hypotheek van € 195.000,-.
De tariefklasse van uw hypotheek is: € 195.000 / € 200.000 x 100= 97,5% = t/m 100% marktwaarde

Op de datum dat wij jouw hypotheekaanvraag ontvangen, wordt het rentetarief bepaald aan de hand van het dan geldende renteblad. Dit renteblad is van toepassing tijdens de door jouw gekozen rentevaste periode.

Je rentetarief wordt per leningdeel vastgelegd op basis van de tariefklasse van de lening én de rentevaste periode van het leningdeel. Deze rente staat in het kredietvoorstel.

Als je lening tijdens de rentevaste periode in een andere tariefklasse valt door bijvoorbeeld automatische rentedaling of wijziging van de marktwaarde van je woning, dan kun je op het renteblad per leningdeel zien welke rente voor jou van toepassing is.

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Maak snel een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. De adviseur gaat samen met jou kijken naar je financiële doelen en de mogelijkheden voor het kopen van een woning of het aanpassen van je hypotheek. Zij helpen je met het aanvragen van je hypotheek tot het moment van passeren.

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en maak een afspraak.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.