Voordelen van een Venn Hypotheek

Naast de rente zijn er nog een aantal andere punten die je duizenden euro’s kunnen besparen en waar je op kunt letten bij het afsluiten van een hypotheek. Wij vertellen je er graag alles over zodat jij straks niet teveel betaalt voor je hypotheek!

Rentedaling

Automatische rentedaling bij (extra) aflossing van je hypotheek

Spaarvarken venn hypotheek

Één tarief voor alle hypotheekvormen

papier pen venn tekenen

Laagste rente op de dag dat je de hypotheekakte tekent

Automatische rentedaling

Als je kiest voor een annuïtaire of lineaire hypotheek los je elke maand een stukje van de hypotheeklening af. Hierdoor wordt je hypotheekschuld iedere maand kleiner, waardoor je lening mogelijk in een lagere tariefklasse terecht komt. Venn Hypotheken verlaagt in dat geval je hypotheekrente automatisch en je betaalt vanaf de volgende maand minder rente! Dat gaat vanzelf! Je hoeft hier niets voor te doen.

Heb je een hypotheek met NHG? Dan is deze automatische rentedaling niet van toepassing omdat er maar één tariefklasse is. Heb je een lening die in de laagste tariefklasse valt, dan is verdere rentedaling ook niet meer mogelijk. Je hebt al de laagste rente.

Ook extra aflossen wordt beloond
Ieder jaar kun je tot 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Ook als je extra aflost komt je lening mogelijk in een lagere tariefklasse terecht.

Let op! Niet alle hypotheekaanbieders bieden deze automatische renteaanpassing aan. Kijk goed naar dit kenmerk als je hypotheken vergelijkt met je adviseur. Hiermee betaal je beduidend minder rente over de volledige looptijd van je hypotheek!

Één tarief voor alle hypotheekvormen

Je betaalt bij Venn Hypotheken geen extra rente voor een aflossingsvrij leningdeel. Wij hanteren één scherp tarief voor al onze hypotheekvormen. Of je nu kiest voor een annuïtair, lineair of aflossingsvrij leningdeel.

Laagste rente op de dag dat je de hypotheekakte tekent

Is de rente op de dag dat je de hypotheekakte tekent bij de notaris lager dan de rente in het kredietvoorstel? Dan ontvang je bij Venn Hypotheken die laagste rente. Andersom gaat het ook op; als de rente op de dag van passeren hoger (of gelijk) is, dan houd je gewoon de rente zoals afgesproken in het kredietvoorstel.

Hoe werkt het?
Op de datum dat wij jouw hypotheekaanvraag ontvangen, wordt het rentetarief bepaald aan de hand van het dan geldende renteblad. Je ontvangt de rente die hoort bij de tariefklasse die voor jouw lening van toepassing is. Deze rente staat in het kredietvoorstel.

Als het rentetarief lager is op de datum dat je lening passeert bij de notaris, ontvang je deze lagere rente en geldt voor jou het renteblad van die betreffende datum. Je ondertekent bij de notaris gewoon de akte met de hypotheekrente uit het kredietvoorstel. Je ontvangt enkele dagen later een brief waarin wij bevestigen welke rente wij aanhouden.

Geldigheid verlengen
Bij Venn Hypotheken is het mogelijk de geldigheid van het indicatief kredietvoorstel (de offerte) met twee maanden te verlengen. Wil je hiervan gebruik maken? Dan vergelijken we de rente in het kredietvoorstel met de rente vier maanden later, op het tijdstip dat de standaard geldigheid van het voorstel verloopt. Jij krijgt de laagste rente van deze twee, zonder hiervoor extra kosten te betalen.  

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Maak snel een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. De adviseur gaat samen met jou kijken naar je financiële doelen en de mogelijkheden voor het kopen van een woning of het aanpassen van je hypotheek. Zij helpen je met het aanvragen van je hypotheek tot het moment van passeren.

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en maak een afspraak.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.