Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

euro biljetten

Afhankelijk van de situatie is het interessant om tussentijds af te lossen. Spaargeld op de bank levert vaak weinig op, terwijl je door aflossen profiteert van lagere hypotheeklasten. Dit is echter afhankelijk van het belastingtarief en geldt niet voor een (bank)spaarhypotheek. Raadpleeg daarom altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die rekent precies uit waar en hoe voor jou de meeste winst te halen valt.

Tussentijds aflossen en lagere tariefklasse

Door het tussentijds aflossen van je hypotheek kom je mogelijk in een lagere tariefklasse terecht. De tariefklasse is bepalend voor de rente-opslag die je betaalt: hoe lager de tariefklasse, hoe lager de rente-opslag. Met een hypotheek bij Venn profiteer je van een automatisch rentedaling, zodra je uitkomt in een lagere tariefklasse. Hier hoef je zelf niets voor te doen.

Eenvoudig aflossen via MijnHypotheekOnline

Tussentijds aflossen doe je eenvoudig zelf via MijnHypotheekOnline. Je geeft aan welk bedrag je wilt aflossen en krijgt direct inzicht in je nieuwe maandlasten.

Wil je meer dan 15% aflossen en je de rente op dat moment lager, dan vragen wij een vergoeding voor het renteverlies. Na het invullen van jouw gewenste aflosbedrag zie je in MijnHypotheekOnline direct om welk bedrag het gaat. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Boetevrij aflossen

Boetevrij aflossen is ook mogelijk in de volgende situaties:

  • Op de renteherzieningsdatum van de hypotheeklening;
  • Wanneer er bij overlijden een uitkering vrijkomt uit een levens- en/of overlijdensrisicoverzekering;
  • Bij de verkoop van je woning;
  • Op de einddatum van de lening;
  • Als voor verlenen van hoofdelijk ontslag, bijvoorbeeld in geval van scheiding, een verplichte aflossing moet plaatsvinden.

Benieuwd of extra aflossen verstandig is in jouw situatie? Neem contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Anderen bekeken ook

Een overbruggingskrediet: hoe werkt dat eigenlijk?

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere koopwoning heb je vaak de overwaarde nodig van je huidige woning. Dat is een spannende tijd waarin je de nodige financiële beslissingen moet nemen. Een overbruggingskrediet kan dan uitkomst bieden. Wij vertellen je er alles over.

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

Nu verhuizen in deze oververhitte huizenmarkt niet voor iedereen is weggelegd, kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. En mocht je in de toekomst toch willen verhuizen, dan is het slim om voor die verbouwing te gaan die niet alleen je wooncomfort vergroot, maar ook de woningwaarde verhoogt. Maar wat verhoogt de waarde van je huis nu het meest?

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.