5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Kinderen zijn vaak te vinden in de keuken: meekijken tijdens het koken, de keukenkastjes afstruinen voor iets lekkers of knutselen aan de eetkamertafel. Gevaren zitten in een klein hoekje! Maak met deze 5 tips een kindvriendelijke keuken, zodat jouw keuken een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Tip 1: veilig koken met inductie

Door te koken op inductie maak jij de keuken al een stuk veiliger voor grijpgrage kinderen. In tegenstelling tot andere warmtebronnen, koelt een inductiekookplaat snel af. Nog een voordeel van koken op inductie: wanneer je een pan verwijderd van de kookplaat schakelt deze automatisch uit. Je kookplaat nog veiliger maken? Gebruik dan de kinderbeveiliging op je kookplaat. Zo wordt de kans dat kinderen zich verbranden een stuk kleiner.

Tip 2: achter slot en grendel

Scherpe voorwerpen, schoonmaakmiddelen of breekbare spullen: stuk voor stuk voorwerpen waar je niet wilt dat kinderen bij kunnen. Plaats daarom kinderslotjes op keukenkasten en -lades, zodat kinderen niet de kans krijgen om deze (gevaarlijke) voorwerpen te pakken. Heb je hoge kasten? Berg dan de spullen daarin op zodat je zeker weet dat kinderen er niet bij kunnen.

Tip 3: oven op veilige hoogte

In veel keukenopstellingen vind je de oven onder het fornuis. Makkelijk om de taart of ovenschotel in de gaten te houden. Hierdoor kunnen ook kleine kinderen gemakkelijk bij de oven en is de kans groot dat zij hun handjes verbranden. Plaats daarom de oven op armhoogte, zodat kinderen geen kans hebben om zonder toezicht in de oven te kijken. Pluspunt: als volwassene hoef je niet meer te bukken om je overheerlijke ovenschotel uit de oven te pakken. Win-win!

Tip 4: veilige keukenafwerking

Wanneer kinderen kruipen of beginnen met lopen zien zij geen gevaren. Scherpe hoeken van keukenbladen of grepen van een keuken zijn dan gevaarlijke situaties. Oplossing: plaats hoekbeschermers op je keuken om kinderen te beschermen. Wanneer je een nieuwe keuken koopt, denk dan aan een kidsproof keukenontwerp: een greep loze keuken of één met rond afgewerkte keukengrepen.

Gevaren ervaren als kind? Kruip op je knieën door de keuken. Zo kijk je door de ogen van een peuter of kleuter en zie je waar gevaren op de loer liggen.

Kindvriendelijke keuken
Bron: Unsplesh
Bron: www.lekkerinhetleven.nl

Tip 5: plek voor kinderen in de keuken

Naast dat het belangrijk is dat een keuken veilig is, is het ook belangrijk dat het een gezellige en liefdevolle ruimte is. Een plek om samen met kinderen te genieten van het koken van jouw specialiteiten. Zet kinderen aan een barretje aan je keuken of aan de eettafel, zo heb je kinderen dicht bij je. Gezellig om te kletsen en houd je ze eenvoudig in de gaten.

Je hebt het ideale keukenontwerp bedacht. Alleen kom je er achter dat je keukenideeën groter zijn dan je bankrekening? Lees het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw droomkeuken werkelijkheid kan worden.

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.