5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging. Daarbij is het essentieel om rekening te houden met de kledingkast. Lees deze tips over de 5 verschillende soorten kledingkasten en laat je inspireren.

1. Inbouwkast met schuifdeuren

Een inbouwkast met schuifdeuren is een ideale oplossing wanneer je meer ruimte wil creëren in de slaapkamer. Doordat de kledingkast ingebouwd is en verstopt is achter schuifdeuren valt deze bijna niet op. Kies voor dezelfde kleur schuifdeuren als de wand voor meer rust in de kamer.

2. Open kledingkast

Met een open kledingkast lijkt je slaapkamer optisch groter. Pas wel op: een open kledingkast kan zorgen voor een rommelige uitstraling. Wil je toch een open kledingkast? Plaats dan gordijnen om de kast te verbergen.

Ook handig: een kledingrek in je slaapkamer. Hang de kleren op volgorde van kleur of kies voor kleren in hetzelfde kleurpalet. Zo hang je eenvoudig je kleren klaar en kleedt het de ruimte nog stijlvol aan ook.

3. Kledingkast met schuine wand

Wanneer je een slaapkamer hebt met schuine kanten is een hoge kledingkast in je interieur vaak wat lastiger. Bouw een kast op maat in of kies voor een kledingrek onder de schuine kanten voor optimaal gebruik van de ruimte. Werk de kledingkast eenvoudig af met een gordijn ervoor, leuke deurtjes, schuifdeuren of je houdt de kast open.

4. Garderobekast met draaideuren

Een losstaande garderobekast met draaideuren past in vele slaapkamerindelingen. Deze soort kast zijn te vinden in allerlei maten en materialen. Je saaie kledingkast matchen met je slaapkamer interieur? Ga voor passende deurknoppen, leren lusjes of zwarte handgrepen voor een uniek effect.

Een kast met draaideuren heeft wel wat meer ruimte nodig dan andere varianten, vanwege de deuren die naar buiten open gaan. Compenseer het ruimteverlies door een spiegeldeur. Zo oogt je slaapkamer ruimer!

Bron: Ikea
Bron: Katie Considers

5. Inloopkast

Heb je een ruimte over in huis of gebruik je een gedeelte van de slaapkamer weinig? Tover deze ruimte om tot je eigen inloopkast. Zo heb je jouw hele garderobe op één plek. Denk hierbij vooraf goed na over de efficiënte indeling van de inloopkast. Ook goede verlichting mag niet ontbreken.

Je hebt het ideale slaapkamerontwerp bedacht. Alleen kom je er achter dat je plannen groter zijn dan je bankrekening? Lees het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw droomslaapkamer werkelijkheid kan worden.

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.