Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Tip 1: ga voor lichte kleuren

Door schuine kanten en weinig daglicht voelt je zolder al snel benauwend en ongezellig aan. Gebruik lichte kleuren, zoals wit, beige of pastelkleuren. Hierdoor creëer je meer rust en lijkt je zolderkamer optisch groter.

Tip 2: zorg voor goede dakisolatie en ventilatie

Wanneer je slaapkamer op zolder is merk je vaak veel meer van de buitentemperaturen. Zo is het in de winter kouder op zolder en in de zomer meestal een stuk warmer. Met goede dakisolatie en ventilatie is dit een stuk minder. Graag een koele slaapkamer? Een airco zorgt er, ook tijdens een hittegolf, voor dat je als een roosje doorslaapt.

Tip 3: benut ieder hoekje

Opbergruimte creëren vergt wat creativiteit. Vaak heb je weinig ruimte voor hoge meubels. Inbouw- of lage ladekasten zijn dan erg handig.

Zet je bed onder het schuine gedeelte. Dan heb je extra ruimte voor een lage ladekast aan het voeteneind.

Tip 4: kies de juiste vloer

Bedenk, voordat je de zolder als slaapkamer gaat inrichten, welk type vloerbedekking je kiest. Tapijt is ideaal voor het dempen van geluid, zoals voetstappen. Tapijt oubollig? Maak gebruik van vloerkleden voor een soortgelijk resultaat.

Witte zolderslaapkamer met vloerkleed
Bron: inrichting-huis
Smalle slaapkamer op zolder
Bron: welke

Tip 5: zorg voor voldoende daglicht

Op zolder ontbreekt vaak daglicht. Een dakkapel is dan een slimme investering. Hierdoor creëer je meer daglicht én ruimte. Is een dakkapel geen optie? Dakramen zorgen voor bijna hetzelfde effect.

Beginnen je handen al te jeuken? Maar zijn je pannen voor de verbouwing van de zolder groter dan je bankrekening? Lees dan het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw droomslaapkamer werkelijkheid kan worden.

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.