Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar! Je kijkt naar buiten en ziet… een kale vlakte. Je bent nog vermoeid van het (ver)bouwen van je huis en nu moet je ook nog aan de slag met de tuin. Een grote klus. Heb jij wat hulp en ideeën nodig met het realiseren van jouw droomtuin? Lees dan vooral verder.

De voorbereiding

Bij een goed resultaat hoort een goede voorbereiding. Daarom kan het handig zijn om eerst je wensen op te schrijven. Een speelparadijs voor de kinderen of toch een groot terras voor die gezellige zomerfeestjes? Wil je een tuin vol met tegels of liever een oase van planten? Bij de voorbereiding hoort ook aandacht besteden aan de kosten. Het aanleggen van een nieuwe tuin kan snel in de papieren lopen.

Welk type tuin past bij jou?

Er zijn meerdere type tuinen. Zo heb je de onderhoudsarme tuin. Deze tuinen zijn zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers. Dit type tuin is grotendeels bestraat en heeft weinig groen. Op deze manier heb je veel ruimte om een terras aan te leggen, waar je heerlijk kunt genieten van de zon. Voor mensen die graag zand onder de nagels willen hebben, is de groene tuin de perfecte uitkomst. Deze tuinen bestaan vaak uit veel gras en de mooie beplanting. Een bijkomend voordeel is dat beplanting goed is voor het milieu en meehelpt om meer water weer terug in de grond te krijgen. Een derde type tuin is de moderne tuin. Dit type wordt gekenmerkt door een combinatie van groene elementen en bestrating. Deze tuin is ideaal voor diegenen die een mix willen van de andere twee tuintypen; een groot terras uitgerust met je favoriete tuinmeubelen én een groot gazon. In dit type tuin vind je vaak een strakke overkapping. Een overkapping is ideaal om het hele jaar door te kunnen genieten van je tuin.

Hulp inschakelen

Heb je al voor ogen hoe jouw droomtuin eruitziet? Dan kun je nu een stapje verder gaan, namelijk met een ontwerp. Je kunt kiezen om dit ontwerp zelf te maken. Toch kiezen veel mensen ervoor om een hovenier of tuinarchitect in de arm te nemen, omdat er veel ervaring en precisie komt kijken bij het aanleggen van een tuin. Mocht je een externe partij aannemen, dan kun je natuurlijk gewoon alles in overleg doen. Zo ben je er zeker van dat je wensen goed vertaald worden naar de tuin.

Je hebt het ideale tuinontwerp bedacht. Alleen kom je er achter dat je plannen groter zijn dan je bankrekening? Lees het artikel Bouwdepot bij bestaande bouw. Hierin lees je o.a. meer over het financieren van jouw droomtuin.

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.