Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het kleinste kamertje in huis: het toilet. Een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten, maar zeker niet minder belangrijk. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

Tip 1: Speel met tegels

Doordat je geen uren aan een stuk doorbrengt op het toilet, mag je best een druk patroon of print gebruiken. Zo maak je met tegels van de wc-vloer en/of -wand een echte eyecatcher. Kies bijvoorbeeld voor hexagon tegels, mozaïektegels, ga voor een Portugees patroon of voor een visgraatmotief.

Vind je een printje wel leuk, maar iets te overweldigend in de ruimte? Behang dan alleen de muur achter het toilet met een opvallend patroon. Zo creëer je toch een sfeervol geheel mét een printje.

Tip 2: opgeruimd staat netjes

Wanneer je weinig ruimte hebt in het toilet is het belangrijk om spullen zo efficiënt mogelijk op te bergen. Denk aan planken aan de muur met mooie accessoires, zoals fotolijsten, kleine handdoekjes of een handig mandje met wc-rollen. Of hang een ondiep kastje op.

Tip 3: kleed aan met accessoires

Om meer sfeer te brengen op het toilet zijn leuke fotolijsten, mandjes, of glazen zeep dispensers de ideale oplossing. Let op: kies twee kleuren die je terug laat komen in de ruimte om de rust te bewaren. Ook een spiegel mag niet ontbreken. Zo lijkt de ruimte optisch groter.

Tip 4: toiletpot

We zouden het bijna vergeten, maar de wc-pot zelf is natuurlijk het belangrijkste in deze ruimte. Ga je voor een staande toiletpot of één die je aan de wand bevestigd? Ook de vorm en kleur van de pot kan een groot verschil maken voor de inrichting van je toilet.

Tip 5: in een handomdraai een andere sfeer

Stoor je je sinds het verhuizen al aan de inrichting van de wc? En heb je geen zin om te slopen? Dan zijn tegelverf, andere toiletbril en muurstickers de ideale oplossing. Zo creëer je in een hand omdraai een hele andere sfeer en verander je de toilet inrichting gemakkelijk mee met de rest van je interieur.

Je plannen voor het aanpassen van de toilet groter dan je bankrekening? Lees dan 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw toiletverbouwing wél werkelijkheid kan worden. 

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.