Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Het kopen van een keuken is een grote investering waarbij je veel keuzes maakt. Zo ook over de keukenopstelling. Kom er in deze blog achter welke keukenopstelling het beste in jouw huis past.

L-vormige keukenopstelling

De L-keuken (ook wel ‘hoekkeuken’) is een populaire keukenopstelling. Deze keukenopstelling heeft relatief een groot werkblad en veel kastruimte. Om te voorkomen dat je onnodig veel loopt, plaats je de kookplaat en de spoelbak schuin tegenover elkaar. Keukenspullen opbergen? De hoek van je keuken is ideaal om spullen op te bergen of om wat decoratie toe te voegen. Opgeruimd staat netjes!

Rechte keukenopstelling

Heb jij een smallere ruimte voor je keuken? Dan is een rechte keukenopstelling (ook wel ‘lineaire opstelling’) de perfecte oplossing. Zoals de naam het al zegt: alle kasten en keukenapparaten staan op één lijn waardoor de ruimte optimaal benut wordt. Zo heb je alles binnen handbereik. Vergis je niet in de prijs! Ook een ‘simpele’ rechte keuken kost al snel duizenden euro’s.

Betaal je nieuwe keuken op een slimme manier! 

Het verbouwen van je keuken gaat vaak gepaard met het maken van vele keuzes waardoor de kosten toch flink op. Maar hoe betaal je dan toch die keuken? Wij hebben het antwoord!

Opstelling met (kook)eiland

Een kookeiland is nog altijd populair. Vaak in combinatie met een rechte of L-vormige keukenopstelling met een losstaand keukenblok. Om tijdens het koken gezellig een praatje te maken met de visite, zijn hoge krukken aan het eiland ideaal. Zo is het keukeneiland een centraal middelpunt van je woonkeuken.

Je eiland ook gebruiken om op te koken? Denk vooraf goed na over het aansluiten van leidingen en het eventueel plaatsen van een afzuigkap.

U-vormige keukenopstelling

Heb je twee of drie wanden in de keuken? Dan is een U-opstelling een goede oplossing. In deze keuken heb je enorm veel opbergruimte en een groot werkblad. Deel de keuken gemakkelijk in met verschillende hoeken, zoals een koffie- of kookhoek. Ruimte over? Plaats een bargedeelte, waaraan je samen kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Grijze L-keuken
Zwarte keuken met kookeiland

Parallel keukenopstelling

Een parallelkeuken heeft twee rechte keukenblokken die tegenover elkaar staan. Kies je voor twee keukenblokken met blad, of één rechte keuken met een hoge kastenwand? Let wel op de ruimte tussen de twee keukenblokken. Houd deze minimaal 120 cm breed. Tip: plaats het kook- en spoelgedeelte aan één zijde.

G-vormige keukenopstelling

Eén van de grotere keukenopstellingen en gebaseerd op de U-keuken, met een extra uitbouw aan de open kant (ook wel ‘schiereiland’). Door de vorm van een G-keuken heb je alles binnen handbereik. Niet veel woningen zijn geschikt voor een G-keuken. De opstelling neemt namelijk veel ruimte in.

Zijn jouw plannen voor je droomkeuken groter dan je huis zelf? Dan is het plaatsen van een uitbouw misschien een goede optie. Lees het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw droomkeuken werkelijkheid kan worden.

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.