Het kopen van een keuken is een grote investering waarbij je veel keuzes maakt. Zo ook over de keukenopstelling. Kom er in deze blog achter welke keukenopstelling het beste in jouw huis past.
De L-keuken (ook wel ‘hoekkeuken’) is een populaire keukenopstelling. Deze keukenopstelling heeft relatief een groot werkblad en veel kastruimte. Om te voorkomen dat je onnodig veel loopt, plaats je de kookplaat en de spoelbak schuin tegenover elkaar. Keukenspullen opbergen? De hoek van je keuken is ideaal om spullen op te bergen of om wat decoratie toe te voegen. Opgeruimd staat netjes!
Heb jij een smallere ruimte voor je keuken? Dan is een rechte keukenopstelling (ook wel ‘lineaire opstelling’) de perfecte oplossing. Zoals de naam het al zegt: alle kasten en keukenapparaten staan op één lijn waardoor de ruimte optimaal benut wordt. Zo heb je alles binnen handbereik. Vergis je niet in de prijs! Ook een ‘simpele’ rechte keuken kost al snel duizenden euro’s.
Betaal je nieuwe keuken op een slimme manier!
Het verbouwen van je keuken gaat vaak gepaard met het maken van vele keuzes waardoor de kosten toch flink op. Maar hoe betaal je dan toch die keuken? Wij hebben het antwoord!
Een kookeiland is nog altijd populair. Vaak in combinatie met een rechte of L-vormige keukenopstelling met een losstaand keukenblok. Om tijdens het koken gezellig een praatje te maken met de visite, zijn hoge krukken aan het eiland ideaal. Zo is het keukeneiland een centraal middelpunt van je woonkeuken.
Je eiland ook gebruiken om op te koken? Denk vooraf goed na over het aansluiten van leidingen en het eventueel plaatsen van een afzuigkap.
Heb je twee of drie wanden in de keuken? Dan is een U-opstelling een goede oplossing. In deze keuken heb je enorm veel opbergruimte en een groot werkblad. Deel de keuken gemakkelijk in met verschillende hoeken, zoals een koffie- of kookhoek. Ruimte over? Plaats een bargedeelte, waaraan je samen kunt genieten van een heerlijke maaltijd.
Een parallelkeuken heeft twee rechte keukenblokken die tegenover elkaar staan. Kies je voor twee keukenblokken met blad, of één rechte keuken met een hoge kastenwand? Let wel op de ruimte tussen de twee keukenblokken. Houd deze minimaal 120 cm breed. Tip: plaats het kook- en spoelgedeelte aan één zijde.
Eén van de grotere keukenopstellingen en gebaseerd op de U-keuken, met een extra uitbouw aan de open kant (ook wel ‘schiereiland’). Door de vorm van een G-keuken heb je alles binnen handbereik. Niet veel woningen zijn geschikt voor een G-keuken. De opstelling neemt namelijk veel ruimte in.
Zijn jouw plannen voor je droomkeuken groter dan je huis zelf? Dan is het plaatsen van een uitbouw misschien een goede optie. Lees het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw droomkeuken werkelijkheid kan worden.
Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.
Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.