Geplaatst op 02-05-2018

Welke stijl past bij mij?

Gelukt! Je hebt een kavel bemachtigd en kan je eigen woning ontwerpen. Hoe maak je een keuze uit verschillende bouwstijlen?

De buitenkant van de woning is het eerste wat jij en andere mensen zien. Het is daarom erg belangrijk dat je goed nadenkt over het ontwerp en de stijl van de woning.

De keuze van de stijl kan afhankelijk zijn van de regio waar de woning staat, maar ook de wijk kan van grote invloed zijn. Een architect kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wij noemen hier de 4 bekendste stijlen:

  1. Modern

Een woonstijl die eigenlijk overal toe te passen is en waarmee je je kan onderscheiden door middel van een bijzonder ontwerp. De stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, vierkante vormen en een plat dak.

  1. Landelijk

Kan je een vrijstaande woning bouwen op het platteland of in de natuur? Dan ligt een landelijke bouwstijl voor de hand. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, een lage gootlijn en ramen met roedes.

  1. Jaren 30

Als je optimaal gebruik wilt maken van de ruimte, dan kan je het beste uit met een jaren 30 woning. Bij een jaren 30 bouwstijl horen altijd een aantal bepalende kenmerken zoals een groot dakoverstek, erkers of uitbouwen en een statige voorgevel.

  1. Klassiek

Op zoek naar een huis met chique uitstraling? Dan is de klassieke woonstijl iets voor jouw! Kenmerken van deze stijl zijn symmetrie, de statige voordeur, hoge gootlijn en grote raampartijen op de eerste woonlaag.

 

Deel via: