Geplaatst op 09-08-2019

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Tip 1: ga voor lichte kleuren

Door schuine kanten en weinig daglicht voelt je zolder al snel benauwend en ongezellig aan. Gebruik lichte kleuren, zoals wit, beige of pastelkleuren. Hierdoor creëer je meer rust en lijkt je zolderkamer optisch groter.

Tip 2: zorg voor goede dakisolatie en ventilatie

Wanneer je slaapkamer op zolder is merk je vaak veel meer van de buitentemperaturen. Zo is het in de winter kouder op zolder en in de zomer meestal een stuk warmer. Met goede dakisolatie en ventilatie is dit een stuk minder. Graag een koele slaapkamer? Een airco zorgt er, ook tijdens een hittegolf, voor dat je als een roosje doorslaapt.

Je slaapkamer in bohemian-stijl? Lees hier waar je aan moet denken!

Tip 3: benut ieder hoekje

Opbergruimte creëren vergt wat creativiteit. Vaak heb je weinig ruimte voor hoge meubels. Inbouw- of lage ladekasten zijn dan erg handig.

Zet je bed onder het schuine gedeelte. Dan heb je extra ruimte voor een lage ladekast aan het voeteneind.

Tip 4: kies de juiste vloer

Bedenk, voordat je de zolder als slaapkamer gaat inrichten, welk type vloerbedekking je kiest. Tapijt is ideaal voor het dempen van geluid, zoals voetstappen. Tapijt oubollig? Maak gebruik van vloerkleden voor een soortgelijk resultaat.

Lastig om je interieur op elkaar af te stemmen? Maak een moodboard!

Tip 5: zorg voor voldoende daglicht

Op zolder ontbreekt vaak daglicht. Een dakkapel is dan een slimme investering. Hierdoor creëer je meer daglicht én ruimte. Is een dakkapel geen optie? Dakramen zorgen voor bijna hetzelfde effect.

Beginnen je handen al te jeuken? Maar zijn je plannen groter dan je bankrekening? Lees het artikel Bouwdepot bij bestaande bouw voor meer informatie over het financieren van grote verbouwingen in je huidige woning.

Deel via: