Geplaatst op 07-05-2019

3 tuintrends voor de zomer

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor de tuin? Ontdek hier alle laatste tuintrends voor deze zomer op een rij. Zo kun je straks volop genieten van jouw tuin. Kom maar op met die lange, zwoele zomeravonden!

1. Toekomsttuin

Tuintrends-Venn

Bron: Tuinbranche Nederland

Tegenwoordig gebruiken we steeds meer technologie in huis, denk aan de Google Home. Deze trend zet zich in 2019 voort in de tuin. Zo kun je een app gebruiken om de tuinverlichting te regelen. Dat niet alleen: de toekomsttuin is ook zeker gericht op het veranderende klimaat. Meer regenval en warmere zomers vragen om beter watermanagement in de tuin. Steeds meer tuinen krijgen daarom automatische beregening. Met behulp van een bodemvochtigheidssensor krijgen alle planten automatisch water wanneer ze dit nodig hebben. Dit water wordt in de natte maanden opgevangen in een ondergronds waterreservoir. Een slimme tuin die voorbereid is op de toekomst!

Klinkt dit allemaal een beetje te ver weg? Een futuristische tuin creëer je ook door gebruik te maken van symmetrie en transparante en reflecterende materialen. Zet de kleuren wit, zilver en paars centraal. Maak vooral veel gebruik van groene planten en paarse bloemen. Zo blijft het een uitnodigende tuin!

Wil je meer inspiratie opdoen met afbeeldingen? Bekijk ons Pinterest-bord over tuinen!

2. Aardse kleuren

Tuintrends-venn

Bron: Homeandgarden

Yes, wat een gezellige trend! De kleur Terra Roza, een zacht-roodbruine kleur, is één van de trendkleuren voor 2019.  Met deze aardse tint geef je jouw tuin een Mediterraans tintje.

Verf bijvoorbeeld een buitenmuur in deze kleur of maak er gebruik van in je accessoires. Zo kun je kiezen voor een (gebroken) witte of beige bank met daarop aardroze kussens. Voor een extra toefje ‘vakantiegevoel’ gebruik je rieten accessoires. Wees vooral niet bang om verschillende oranjetinten door elkaar te gebruiken. Dit maakt het juist levendig.

Leuke tip: Gebruik eens terracotta potten om een muur of tafel mee te decoreren. Dit is een goedkope oplossing voor een direct sfeervol resultaat!

Door gebruik van grote glazen ruiten, verbind je buiten met binnen optimaal! Ontdek hier 5 sensationele huizen met veel glas.

3. Romantische tuin

romantisch-tuintrends-venn

Bron: Besthomedecor

We hebben het steeds drukker. In onze vrije tijd hebben we behoefte aan ontspanning! De romantische tuin is daarom een tuintrend deze zomer. Denk aan ronde vormen, zachte kussens een aaibare planten. Alles om een zo liefdevol en ontspannen mogelijk gevoel te creëren in je tuin.

Kies voor pastelkleurige bloemen, zoals hortensia’s in zachtroze en babyblauw. Een gazon speelt daarnaast een belangrijke rol. Lekker, op je blote voeten de tuin in!

Meer tips om van je tuin een relaxruimte te maken ontdek je hier!

Deel via: