Geplaatst op 07-05-2019

6 perfecte planten voor in de badkamer

Groen in huis doet goed! Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de badkamer geven planten een geweldige sfeer. Helaas, vocht en weinig licht zorgen ervoor dat de meeste planten het nog geen week volhouden in de badkamer. Goed nieuws: er zijn specifieke planten die, ook in jouw badkamer, wél overleven. Zes planten in het zonnetje! 

1. Krulvaren

krulvaren-Venn

Bron: floor

De krulvaren, oftewel de Neprolepis maak je niet blij met een plaatsje in de woonkamer. Des te fijner voelt deze plant zich in de badkamer.

De krulvaren houdt van vocht en warmte. In een badkamer waar indirect daglicht schijnt, doet de krulvaren het vooral goed.

Wanneer het te donker is, vallen de bladeren snel af.  De krulvaren staat ook heel leuk als hangplant. Dit zorgt voor een speels effect in jouw badkamer!

Wist je dat er elke maand een plant centraal staat in 2019? Ontdek ze allemaal!

2. Lepelplant

Lepelplant-venn

Bron: Homease

Een sierlijk en charmant plantje dat het perfect doet in de badkamer. Met die groene, glimmende bladen is de lepelplant het stralende middelpunt van elke badkamer.

Dat niet alleen: de lepelplant zuivert de lucht! Een lichte, schaduwrijke plaats heeft de voorkeur. En natte voetjes? Daar geeft de lepelplant niks om.

3. Aloë Vera

aloe-vera-venn

Bron: brit

Naar de Aloë Vera heb je écht geen omkijken. Zon, schaduw, warmte, kou: deze plant vindt alles wel prima. Het enige wat je niet moet doen, is deze plant té veel water geven.

Aloë Vera is niet zomaar een stijlvol, blauwgroenig plantje. De bladeren bevatten vele vitamines en mineralen die worden gebruikt als medisch hulpmiddel. Wondje? Jij hebt jouw eigen medicijnplantje in de badkamer staan!

Welke plant staat deze maand centraal? Ontdek het hier! 

4. Graslelie

graslelie

Bron: onehandinmypocket

Klein, maar krachtig. De graslelie staat bekend om haar luchtzuiverende krachten. Deze plant haalt 95% van de koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Dat is pas lekker een bad nemen, in zo’n schone, gezuiverde lucht.

Voor al dat harde werk vraagt de graslelie bijna niets terug. Dit plantje kan heel goed omgaan met vergeetachtige mensen. Zo één à twee keer per week wil de graslelie wat water, maar als je dit een paar keer vergeet, maakt dat nog altijd niet veel uit.

5. Sanseveria

sanseveria

Bron: cdeco

Ze is niet zo moeilijk, deze lange, elegante dame. De Sanseveria, oftewel de vrouwentong, heeft weinig verzorging nodig. Dol op schaduw en luchtvochtigheid en daarom perfect voor in de badkamer. De plant is al blij met een paar slokjes water per week.

De ene sanseveria is de andere niet: met 70 verschillende soorten is de keuze reuze! Kenmerkend is de groengrijze kleur en de puntige bladeren.

6. Klimop

klimop

bron: goodhousekeeping

De klimop zie je vooral terug als beschutting in de tuin. Maar in een badkamer voelt de klimop zich ook thuis. Hoewel een plekje voor het raam fijn is, vindt de klimop het ook niet erg om minder licht te krijgen.

Zet de klimop op een plankje of de spoelbak van het toilet, zodat je een hangplant-effect krijgt. Direct een jungle gevoel in je badkamer!

Wist je dat de klimop trouwens goed is voor je nachtrust? Het luchtzuiverende effect van de klimop ondersteunt dit.

 

Wil je meer lezen over planten en interieur? De Bohemian-stijl bevat veel groen. Ons Pinterest-bord brengt je op ideeën!

Deel via: