Geplaatst op 20-08-2018

Helemaal zen in je eigen yogakamer!

Na een drukke dag is het heerlijk om je hoofd even helemaal leeg te maken. Yoga is de perfecte manier! Als je geen zin hebt om lessen te volgen, kun je yoga oefeningen ook prima thuis uitvoeren. Natuurlijk is het dan leuk om een kamer in stijl in te richten en niet alleen een yogamat in de woonkamer neer te leggen. Om perfect te ontspannen is de ambiance van groot belang.

Lees snel verder voor tips bij de inrichting van je yogakamer.

Yoga in je eigen huis.

Bron: flickr

Kies jouw happy room

Ten eerste heb je een ruimte nodig waar je yoga kunt uitoefenen. Neem een ruimte waarin je je vrij kunt bewegen. Het gevoel en de sfeer zijn belangrijk en in een krappe ruimte is het lastig om die tot hun recht te laten komen. Kies dus bij voorkeur een wat grotere ruimte.

Yoga in je eigen huis in een lichte en ruime ruimte.

Bron: Instagram @good_vibes_yoga space in Northcote

Licht en kleuren

Kleuren en verlichting zijn heel belangrijk voor je humeur. Tijdens yoga werk je ook regelmatig met kleuren. We raden aan om voor neutrale kleuren te gaan op de muren en vloeren. Daarnaast is het ideaal om een dimbaar licht te plaatsen. Bij bijvoorbeeld yin yoga en meditatie is wat minder fel licht fijn, terwijl bij actievere yoga wat feller licht beter is. Hang gordijnen of shutters voor de ramen, zodat je ook het natuurlijke licht kunt regelen en je de gordijnen eventueel kunt sluiten voor meer privacy.

Yoga in je eigen huis in een ruimte

Bron: countryliving.com

Simpele inrichting

Het belangrijkste aspect van yoga is rust. Dus probeer de inrichting van jouw yogakamer niet al te druk in te richten. Creëer een serene sfeer door de juiste kleuren en lichten. Plaats niet al te veel meubels (alleen de benodigde) en bedenk wat je écht nodig hebt in de ruimte. Het belangrijkste is dat je de ruimte hebt om de poses aan te nemen. Je kunt een yogamatje neerleggen en bij sommige oefeningen een kussentje. Net wat jij fijn vindt! Een klein kastje is altijd handig om spullen in op te bergen zoals theekopjes en instructies.

Yoga: geluid en geuren.

Bron: onbekend

Geluid en geuren

Niet iedereen houdt van muziek of geluid tijdens yoga. Stilte kan heel fijn zijn. Als je ervoor kiest om een muziekje op de achtergrond af te spelen, gebruik dan een (mobiele) speaker i.p.v. je telefoon of laptopDe kans is aanwezig dat iemand je stoort. Daarnaast kun je een geurkaars of wierrook aansteken. Ook geur is belangrijk voor de sfeer. Je kunt ook organische producten of etherische oliën gebruiken om een rustgevende sfeer te creëren. Kies bijvoorbeeld voor eucalyptus of lavendel.

Yoga: breng de natuur in huis met groen.

Bron: Urban outfitters

Breng de natuur in huis

Planten zijn esthetisch verantwoord, zorgen voor sfeer en zuurstof. Sommige planten zijn ook nog eens luchtzuiverend. Planten van de laatste soort nemen schadelijke stoffen op, slaan die op en breken ze af, waardoor je schone lucht overhoudt. Een voorbeeld van zo’n plant is de lepelplant, die sterk luchtzuiverend is, mooi bloeit en gemakkelijk te verzorgen is.

Yoga: verwarming en ventilatie.

Bron: roomed

Verwarming en ventilatie

Hoewel je de neiging hebt om het in je yogaruimte lekker warm te maken, is dat misschien niet zo handig. Zuurstof en frisse lucht zijn juist heel belangrijk. Als het warm is in je ruimte, is het heel lastig om je geest te ontspannen. Frisse lucht activeert je hersenen, dus zorg voor goede ventilatie.

__________________________________________________________________

Zie jij een eigen yogakamer zitten?

 

Deel via: