Tips om optimaal gebruik te maken van kleinere ruimtes

Het inrichten van een klein huis of appartement zorgt voor de nodige uitdagingen. Wij geven je hier een aantal tips.

Tip 1: kies voor lichte kleuren

Donkere kleuren zorgen ervoor dat een ruimte kleiner lijkt. Zorg voor lichte kleurtinten op het plafond, muren en vloeren. Natuurlijk kun je bepaalde delen in huis accentueren, bijvoorbeeld een stoel of lamp in een opvallendere kleur.

Tip 2: optisch afscheiden van ruimtes

Bij een kleine woonruimte wil je dat de ruimte zo groot mogelijk lijkt. Toch is het ook prettig om verschillende leefruimtes in huis te hebben, zoals je die in een grotere woning ook hebt. De truc is dat je geen wanden hoeft te plaatsen om een ruimte visueel toch van elkaar af te scheiden. Een bank, plantenrij of een fraai afgewerkte kast kunnen als compacte afscheiding dienen.

Tip 3: multifunctionele meubels

Benut de ruimte met meubels die voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Denk aan een eettafel met een uitschuifbaar blad, een tafeltje met een opbergdeel of een slaapbank. Ga creatief om met een tafel, zorg dat je er aan kunt eten, werken, borrelen, etc.

Compact wonen
compact wonen trap

Tip 4: creëer diepte met lagen

Creëer meer diepte in de ruimte. Speel met laagjes om meer ruimtebeleving te krijgen. Kies voor stoelen met een gekleurde zitting in een andere kleur, of voor een neutraal gekleurde bank met kussens in een andere kleur of patroon. Ook tegen het hoofdeinde van je bed kun je meer diepte geven door verschillende kussens tegen het hoofdbord te leggen.

Benieuwd of je dat leuke huis op de hoek kunt kopen? Bereken dan zelf eenvoudig je maximale hypotheek of laat je vrijblijvend informeren door een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Delen

The AddToAny Share Buttons plugin is not activated

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.