Geplaatst op 09-10-2018

Voorbeelden van industriële woonstijl

Je ziet de industriële woonstijl steeds meer en is helemaal in. Een industrieel interieur maakt veelal gebruik van ruwe materialen. Er wordt veel gewerkt met materialen die je in de industrie van de 19e eeuw tegenkomt zoals grove metalen, ruwe bakstenen en het gebruik van beton en ruw hout. Wij vinden het een hele toffe woonstijl!

Laat je inspireren door onderstaande industriële interieurs.

Woonkamer in industriële woonstijl en pallet met industrieel kleuren.

Kleuren

In een industrieel interieur zie je vaak de neutrale kleuren terugkomen zoals zwart, grijs, wit en soms bruin. Met industriële accessoires kun je de wat fellere kleuren terugbrengen zoals geel, blauw of turquoise. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende grijstinten te combineren in je woning. Hiermee breng je een harmonieus effect aan het geheel, met wat licht kleurverschil.

Industrieel interieur met bakstenen.

Bakstenen muur

De bakstenen muur is écht een kenmerk van een industrieel interieur. Zo’n muur kan bestaan uit allerlei typen baksteen. Nieuw, opgeknapt of oud, alles is mogelijk. De combinatie van baksteen met beton staat prachtig!

Woonkamer met leren bank.

Leer

Leer is een materiaal dat eigenlijk wel bij elke woonstijl past. Maar vooral in een industrieel interieur staat leer prachtig! Leer heeft namelijk een stoere uitstraling die goed samengaat met de stoere, robuuste uitstraling van de andere materialen in een industriële inrichting. Met leer kun je alle kanten op. Je hebt leren banken, fauteuils, poefjes en nog veel meer leuke accessoires.

Industrieel vloeren beton en ruw hout.

Vloer

De meest voorkomende vloeren in een industrieel interieur zijn van beton of ruw hout. Met een betonlook vloer geef je kracht en eenheid mee aan je interieur. Een ruwhouten vloer kan een hele mooie uitstraling geven. Daarnaast geeft het een warme sfeer die je met beton niet kunt bereiken. Praktisch gezien geeft beton hogere stookkosten en minder comfort.

Industrieel kastje van metaal.

Bron: woonhome.nl

Metaal en staal

Het geeft een koel en ruig sfeertje: de materialen metaal en staal. Je kunt zelf kiezen in hoeverre je deze materialen terug laat komen in je industriële interieur. Ga je voor kleine accenten of kies je complete meubelstukken, de keuze is aan jou.

Industrieel kastje metaal op wielen.

Bron: Venn Wooninspiratie

Details zijn belangrijk

In een industriële woonstijl zijn de details zeer belangrijk. Het is slechts een deel van je interieur, maar het heeft grote impact. Een industrieel interieur is zo mooi mede dankzij de accessoires. Op die manier komt de woonstijl pas echt tot uitdrukking.

Industrieel slaapkamer met hanglampje en stenen muur.

Industriële slaapkamer

Deze slaapkamer is echt ingericht in een industriële stijl. Het bevat alles wat het nodig heeft voor de juiste sfeer. Een lampje zonder kap, het gebruik van metaal en een bakstenen muur. Het geeft een indruk van oudheid en ruwheid.

Industrieel keuken ingericht met hanglampjes, kleuren en stenen.

Industriële keuken

Een eenvoudige, onvolmaakte (daardoor perfecte) industriële keuken. De hangende lampjes zonder kapje, de bakstenen look en het stoere kleurgebruik maakt de keuken helemaal af.

Industrieel badkamer met tegeltjesIndustrieel toiletrol

Industriële badkamer

De badkamer kun je ook industrieel inrichten. Denk hierbij aan eenvoudige, metalen kranen en een simpele stijl. In deze schitterende industriële badkamer moet je vooral letten op de tegeltjes van de vloer en muur: de kleine tegeltjes zijn kenmerkend voor de industriële stijl en doen je denken aan een metrostation.

___________________________________________________________________________________

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren! Heb je nog andere ideeën of mooie inrichtingen? Deel het met ons! Klik hier voor meer industriële inspiratie!

 

Deel via: