Geplaatst op 05-09-2018

Maak een fijne plek van je slaapkamer

Je brengt één derde van je leven slapend door. Reden genoeg om van je slaapkamer een fijne plek te maken. Het is een plek waar je tot rust kunt komen. De sfeer is ontzettend belangrijk en voel je je op je gemak? Zijn er niet te veel afleidingen? Kun je je hier echt terugtrekken? 

De kleur in jouw slaapkamer is de basis. Drukke kleuren en printjes kunnen harstikke leuk staan, maar brengen niet altijd even veel rust met zich mee. Wij raden daarom aan om voor basic tinten te gaan voor wit, natuurtinten en zachte pastelkleuren.
Bron: homedeco

Kies rustige kleuren

De kleur in jouw slaapkamer is de basis. Drukke kleuren en printjes kunnen hartstikke leuk staan, maar brengen niet altijd even veel rust met zich mee. Wij raden daarom aan om voor basic tinten te gaan zoals wit, natuurtinten en zachte pastelkleuren.

Heb je een kamertje extra over? Lucky you! Dan kun je gaan voor een inloopkast. Zo niet, dan raden we je aan om een kast te kopen met deuren die je dicht kunt trekken. Ga voor een kast waar je kleren en schoenen in kwijt kunt. Het geeft een rustgevend gevoel wanneer je kamer opgeruimd is en er niet te veel spullen zichtbaar zijn.
Bron: onbekend

Kies voor slimme opbergruimten

Heb je een kamertje extra over? Lucky you! Dan kun je gaan voor een inloopkast. Zo niet, dan raden we je aan om een kast te kopen met deuren die je dicht kunt trekken. Kies voor een kast waar je kleren en schoenen in kwijt kunt. Het geeft rust wanneer je kamer opgeruimd is en er niet te veel spullen zichtbaar zijn.

Vrouw die een bed test.

Bron: Pixabay

Een lekker bed

Misschien is dit wel hét belangrijkste punt: een lekker bed! Zorg ervoor dat jouw bed hét pronkstuk van de slaapkamer wordt. Investeer in een goed matras dat past bij jouw lichaam. We raden je aan om naar de winkel te gaan en een aantal bedden simpelweg te testen. Het bed dient centraal te staan in je slaapkamer.

Kies voor fijne lichtinval middels gorijden en juiste lampjes.
Bron: homify

Mooie lichtinval

In een slaapkamer kun je beter gaan voor zacht dan voor fel licht. Het zachte licht zorgt voor een ontspannend effect en het staat ook nog eens gezellig en knus! Je kunt gaan voor dimmers of nachtkast lampjes. Zolang het maar voor sfeer zorgt! Tot slot kun je kiezen voor gordijnen of rolluiken waarmee je het licht van buitenaf beheerst.

Maak een knusse en fijne plek van je slaapkamer middels kleedjes en dekens.

Bron: onbekend

Maak het knus

Zorg ervoor dat zodra je in of uit bed stapt, het comfortabel aanvoelt. Hoe kun je daar nou beter voor zorgen dan een heerlijk zacht kleedje naast je bed te leggen? Daarnaast kun je gaan voor een mooie bedsprei die je over het voeteneinde van je bed legt. Bepaal voor jezelf welke accessoires een ontspannen effect op jou hebben. Je favoriete stad als schilderij boven je bed? Of juist foto’s van je familieleden of andere leuke momenten?

Kortom: je kunt jouw kamer op verschillende manier inrichten. Het belangrijkste is dat jij je er op je gemak voelt. Maak het rustig, knus en vooral persoonlijk.

__________________________________________________________________________________________________

Wat geeft jou een ultiem ontspannen gevoel in jouw slaapkamer?

Deel via: