Geplaatst op 04-11-2019

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het kleinste kamertje in huis: het toilet. Een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten, maar zeker niet minder belangrijk. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

1. Speel met tegels

Doordat je geen uren aan een stuk doorbrengt op het toilet, mag je best een druk patroon of print gebruiken. Zo maak je met tegels van de wc-vloer en/of -wand een echte eyecatcher. Kies bijvoorbeeld voor hexagon tegels, mozaïektegels, ga voor een Portugees patroon of voor een visgraatmotief.

Vind je een printje wel leuk, maar iets te overweldigend in de ruimte? Behang dan alleen de muur achter het toilet met een opvallend patroon. Zo creëer je toch een sfeervol geheel mét een printje.

2. Opgeruimd staat netjes

Wanneer je weinig ruimte hebt in het toilet is het belangrijk om spullen zo efficiënt mogelijk op te bergen. Denk aan planken aan de muur met mooie accessoires, zoals fotolijsten, kleine handdoekjes of een handig mandje met wc-rollen. Of hang een ondiep kastje op.

Lastig om je badkamer efficiënt in te richten? 5 slimme tips voor een kleinere badkamer 

3. Kleed aan met accessoires

Om meer sfeer te brengen op het toilet zijn leuke fotolijsten, mandjes, of glazen zeep dispensers de ideale oplossing. Let op: kies twee kleuren die je terug laat komen in de ruimte om de rust te bewaren. Ook een spiegel mag niet ontbreken. Zo lijkt de ruimte optisch groter.

Benieuwd naar de nieuwe badkamertrends? 5 badkamertrends van 2019

4. Toiletpot

We zouden het bijna vergeten, maar de wc-pot zelf is natuurlijk het belangrijkste in deze ruimte. Ga je voor een staande toiletpot of één die je aan de wand bevestigd? Ook de vorm en kleur van de pot kan een groot verschil maken voor de inrichting van je toilet.

5. In een handomdraai een andere sfeer

Stoor je je sinds het verhuizen al aan de inrichting van de wc? En heb je geen zin om te slopen? Dan zijn tegelverf, andere toiletbril en muurstickers de ideale oplossing. Zo creëer je in een hand omdraai een hele andere sfeer en verander je de toilet inrichting gemakkelijk mee met de rest van je interieur.

Deel via: