Ervaring van Sonja

Sonja heeft jarenlang een hypotheek bij haar bank. Wanneer de rentevaste periode afloopt is zij benieuwd of het wellicht verstandig is om over te stappen. Ze klopt hiervoor aan bij haar ‘vertrouwde’ bank, maar die geeft aan dat overstappen niet interessant is. Uiteindelijk besluit Sonja om naar een onafhankelijk adviseur te stappen en er blijkt ‘ineens’ veel meer mogelijk dan verwacht.

“Je leeft nu en daarom wilde ik het opgebouwde vermogen in de spaarhypotheek gebruiken om een deel van de hypotheek af te lossen,” vertelt Sonja. “Maar volgens de bank kon ik beter houden wat ik had. Het ‘waarom’ was mij niet duidelijk. Ik kreeg nog wel de waarschuwing dat ik uit moest kijken voor andere geldverstrekkers, omdat die alleen maar uit zouden zijn op mijn kapitaal. Inmiddels weet ik wel beter…”

Wat de boer niet kent…

“Uiteindelijk zijn we met ons verhaal naar een onafhankelijk adviseur gegaan. Daar kregen we een heel ander verhaal te horen. Wat wij wilden kon wel gewoon. Vervolgens kregen we drie voorstellen gepresenteerd. De naam Venn Hypotheken viel meteen op. Niet alleen vanwege de lage rente, maar ook omdat ik deze partij niet kende. Ik ben niet het type van ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’, en was snel overstag. Ik heb de website bekeken en Venn Hypotheken vertelt een duidelijk verhaal. Bovendien beschikt Venn over de benodigde vergunningen. Tel hier de lage rente bij op en de keuze was snel gemaakt.”

Een naam zegt niks

“Onze maandlasten zijn nu aanzienlijk lager. Je kunt je geld wel op je spaarrekening laten staan, maar nu levert het ons veel meer op. Ik ben blij dat er onafhankelijke hypotheekadviseurs zijn die wel meedenken in mogelijkheden. Zo zie je maar; een vertrouwde naam zegt helemaal niks. De bank kon ons zogenaamd niet helpen, maar we weten achteraf waarom. Het hypotheekadvies van de bank was niet in het belang van ons als klant.”

Tip van Sonja

“Laat je door meerdere partijen adviseren, zodat het verhaal van verschillende kanten wordt belicht. Laat je niet zomaar afwimpelen en wees assertief. Het is net als met een zorgverzekering of energieaanbieder; het is de moeite waard om af en toe eens verder te kijken. Misschien kan het ergens anders wel goedkoper.”

"Er is vaak meer mogelijk dan je denkt"

Hypotheek(s)hoppen is de moeite waard!

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Maak snel een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. De adviseur gaat samen met jou kijken naar je financiële doelen en de mogelijkheden voor het kopen van een woning of het aanpassen van je hypotheek. Zij helpen je met het aanvragen van je hypotheek tot het moment van passeren.

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en maak een afspraak.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.